Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak:
 07.00 - 16.00
Subota:
 07.00 - 14.00 

Građevinski materijal
Skladište 1

Zagrebačka 228,
Trstenik Nartski
tel./fax: 01/2760-850

Građevinski materijal
Skladište 2

Bjelovarska 115,
Lukarišće - Dugo Selo
tel./fax: 01/2763-304
Komercijala
tel./fax: 01/2755-060

Izvođenje građevinskih
radova i prodaja stanova

Mob.: 091/2751046

Legalizacija objekata
i energetsko certificiranje

Mob.: 091/2751046


Kada surfamo internetom nailazimo na desetke ponuda, ideja, sugestivne rječitosti, garancije da to i to savršeno funkcionira, štedi energiju,objašnjava principe rada, poduprto raznim shemama, skicama i nacrtima. Treba samo malo bolje poznavati engleski jezik i što-šta možemo spoznati.

Tako o TOPLINSKIM PUMPAMA čitamo, kako su to uređaji koji gotovo neprimjetnu toplinu tla, vode ili zraka možemo pretvoriti u vruću vodu. Kada bi se dovoljno educirani, povodili time, da odluku za vrstu grijanja u svome domu ne donosimo tek prije, bukvalno rečeno, useljenja,mogli bi polučiti veliki efekt u štednji izdatka novca za energente u godinama pred nama. Zato trebamo dobro promisliti i informirati se, jer sve ono što ćemo naknadno raditi je plaćanje propusta s početka gradnje, a nemalo kasnije prilagodbe koštaju dvostruko više od prdviđenih troškova.

Velika se svota novca izdaje na neobnovljive izvore dok ih ima ili dok možemo plaćati njihovu cijenu koja stalno raste, a istovremeno, sunce milijarde godinama zagrijava naš planet izvana, a užarena Zemljina jezgra održava gotovo stalnu temperaturu njene kore i usporava hlađenje tla zagrijanog suncem.

Što dublje prodiremo u tlo prema središtu zemlje, temperatura pomalo raste. Nisu to spektakularne vrijednosti, ali na dubini od nekoliko metara ispod smrznute površine ulazimo u područje dje je tlo i zimi i ljeti podjednako toplo, od 8 do 12 stupnja C. To znači da je zimi mnogo toplije, a ljeti hladnije od vanjskog zraka okoline pa se vještim iskorištenjem ove termičke konstante kuću može podjednako učinkovito grijati i hladiti.

Kako ovu stalnu temperaturu na određenoj dubini održava za nas gotovo nemjerljiva masa cijelog planeta Majčice Zemlje, možemo reći da nam pod nogama leže neiscrpni besplatni kilovati iskoristive energije. No, kako je iskoristiti da nam bude u stalnoj službi?