Pretplatite se na naš newsletter!
S kišom se povećava klizavost podova po kojima hodamo te je vjerojatnost pada i ozljede vrlo velika. Zato je bolje spriječiti nego liječiti i preventivno tretirati klizave površine protukliznim sredstvom.

Skoro svi proizvodi protiv klizavosti koriste fluoridnu kiselinu različite koncentracije. Ona je ekstremno korozivna i ima posebno svojstvo da razara silicij. Skliski materijali imaju značajan sadržaj silicija u obliku kristalne strukture. Kada se fluoridna kiselina nanese na površinu kristalna struktura silicija se razara i ostavlja rupice koje stvaraju vakum efekt kod hodanja, a konačan rezultat je smanjenje klizavosti tretirane površine. Osnovni nedostatak ovakvog tretmana je rukovanje iznimno opasnom kiselinom. Također je izmijenjena i tekstura površine u rupičastu čime je narušena estetika i olakšano zadržavanje prljavštine na tako tretiranim površinama.

GLISS GUARD – EKOLOŠKO I EFIKASNO Protuklizno sredstvo

GLISS GUARD je revolucionaran proizvod koji se koristi silicijem tretiranog materijala tako da na njega, kemijskom reakcijom, pridodaje nove molekule. Ovakav tretman izaziva odličan i dugotrajan protuklizni efekt bez izmijene izgleda i teksture površine.

GLISS GUARD je proizvod koji osigurava znatno smanjenje skliskosti površina i olakšava njihovo čišćenje. Nanosi se vrlo jednostavno četkom ili niskotlačnom pumpom u jednom sloju, a ako se želi pojačati protuklizni efekt može se nanijeti i drugi sloj. Može se nanositi na podloge na mineralnoj bazi, keramičke pločice, beton, mramor, terazzo, emajl, glazure i ostale skliske površine. Preporučuje se za tretman podova  javnih prostora, stepeništa, predvorja, balkona, terasa, oko bazena, kuhinja, kupatila i svih drugih podova koji su skliski naročito kada su mokri.

GLISS GUARD je potpuno bezopasan, ekološki proizvod, na bazi vode, bez neugodnih mirisa i 98% biorazgradiv tako da se može koristiti i u zatvorenim prostorijama.

S jednom litrom GLISS GUARDa može se tretirati 10 – 30 m² površine, ovisno o poroznosti materijala koji se tretira.

izvor: dracomerx.com 

 

Povratak na ostale članke...