Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak:
 07.00 - 16.00
Subota:
 07.00 - 14.00 

Građevinski materijal
Skladište 1

Zagrebačka 228,
Trstenik Nartski
tel./fax: 01/2760-850

Građevinski materijal
Skladište 2

Bjelovarska 115,
Lukarišće - Dugo Selo
tel./fax: 01/2763-304
Komercijala
tel./fax: 01/2755-060

Izvođenje građevinskih
radova i prodaja stanova

Mob.: 091/2751046

Legalizacija objekata
i energetsko certificiranje

Mob.: 091/2751046


Mogućnosti plaćanja

Mogućnosti plaćanja gotovinom, čekovima građana, virmanom

Kreditnim karticama:


(Diners*, Mastercard*, VISA*, American express*)
*Krediti do 60 rata.

KREDITI

od 500,00 do 1.500,00 EUR-a - bez jamaca i kamata
od 250,00 do 10.000,00 EUR-a - potrošački kredit

STAMBENI HIPOTEKARNI KREDIT za izgradnju kuće
(kredit na temelju zemljišta i građevinske dozvole).

Dostava

Posjedujemo nekoliko kamiona za dostavu kupljene robe.

Kupljenu robu dostavljamo besplatno na području
grada Zagreba.
(za uvjete kontaktirajte nas putem telefona)

Pretplatite se na naš newsletter!


Hidroizolacija balkona i terase

Iako površinom relativno mali, balkoni i manje terase su zahtjevni dijelovi kuća i zgrada u pogledu učinkovitih hidroizolacijskih rješenja. Izloženi su kiši, snijegu, suncu i velikim toplinskim promjenama.

Tradicionalni pristup hidroizolaciji ugradnjom bitumenskih hidroizolacijskih traka, ne jamči trajnost konstrukcije. Bitumenske trake ugrađuju se ispod estriha jer su osjetljive na promjene ljeto/zima kad se bitumen topi ili stvrdnjava, a na njih nije moguće izravno lijepiti ni završnu oblogu od keramike ili kamena. Takva ugradnja hidroizolacije omogućava prodor oborinske vode kroz fuge pločica ili kamena u estrih gdje se ona zadržava i zamrzavanjem drobi estrih ili pak izaziva kristalizaciju na fugama zbog isparavanja zaostale vode.

Kako bi se izbjegle takve štete preporučuje se ugradnja hidroizolacije iznad estriha u padu, a to je moguće učiniti na novim terasama i balkonima kao i prilikom sanacije postojećih koji propuštaju vodu.

 

Akwalastik 5.0 - dugotrajna polimercementna hidroizolacija

 

AKWALASTIK 5.0 je visoko fleksibilni, dvokomponentni hidroizolacijski premaz otporan na stajaću vodu, niske i visoke temperature, na kontinuirane cikluse odmrzavanja i smrzavanja te UV zračenje. Aplikacija je brza i jednostavna, a moguće ga je nanositi na nove i postojeće podove balkona ili terasa na kojima je već obloga od kamena ili keramike.

Priprema podloge je vrlo važna jer o njoj ovisi konačna učinkovitost hidroizolacije. S podloge balkona ili terase treba odstraniti bilo kakve nečistoće i labave dijelove, a sve neravnine zagladiti reparaturnim mortom.

Obje komponente AKWALASTIKa 5.0 izmiješaju se bušilicom s nastavkom za miješanje. Potom se proizvod nanese na podlogu četkom ili valjkom.

 

Bitno je i da kutove, prijelaze s horizontala na parapetne zidove, kao i spojeve s balkonskim vratima ojačavamo dilatacijskim trakama, a veće površine je potrebno punoplošno ojačati armaturnim platnom koje se utapa u prvi sloj premaza.

 

Nakon sušenja prvog sloja nanosi se drugi sloj AKWALASTIKa 5.0 pazeći da se platno potpuno prekrije.

 

Ovako izolirane površine spremne su za lijepljenje keramičkih pločica ili kamena. Pri tome je potrebno voditi računa o tome da ljepilo bude fleksibilno i za vanjske radove.

Problem curenja vode kroz terasu ili balkon sada je rješen a konstrukcija je dugoročno zaštićena od negativnog utjecaja vode, sunca, hladnoće i topline.

Osim za hidroizolaciju terasa i balkona, Akwalastik 5.0 koristi se i za hidroizolaciju kupaonica,  bazena, cisterni, podruma, temelja te ostalih građevinskih konstrukcija i dilatacija te za zaštitu betonskih konstrukcija od negativnog djelovanja morske vode, agresivnih atmosferilija i soli te karbonizacije betona.

 

izvor: dracomerx.com 

Povratak na ostale članke...